Liberec'teki havuz eyaletten 139 milyon sübvansiyon aldı

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Yeni bir yüzme havuzunun inşasının plana göre gitmesi, Liberec Adam Lenert'in belediye başkan yardımcısı tarafından gece gündüz abartı ile denetleniyor. Bununla birlikte, buna rağmen küçük komplikasyonlar vardır.

“Üç ay önce havuzun mahallesine taşındım, bu yüzden denetim altında var. Doğrudan pencereden bakıyorum, bu yüzden orada neler olduğunu biliyorum. Denetim bina çok mutlu.

“Ama şimdi ciddiye. Yeniden yapılanma programa göre ilerliyor. Şimdiye kadar önceden kabul edilemeyen tek bir şeyimiz var, çünkü derin bir bina probu yoktu. Milyonlarca krondan sonra yeniden yapılandırmadan sonra 40 yıl boyunca havuzunu uzatmak ve havuza daha fazla 40 yıl boyunca hizmet etmek için yapılması gerektiği bulundu. Ancak son dönemde, sözleriyle komplikasyonlar gösterilmeyecektir.

“Bunlar esas olarak havuz küvetinde inşaat ve su geçirmez. Temel yapıları patlattıktan sonra bulduk ve proje gerçekten tahmin edemedi. Bizi havuzda şaşırtan ilk şey. Ama 40 yıllık bir binayı yeniden yapılandıracağımızı biliyorduk. Öte yandan ana destek yapıları doğrulanmadı.

Erkek ve kadın giyinme odaları bir araya geliyor

Havuz yakında yıkım çalışmasını sona erdirmelidir. Önümüzdeki haftalarda çatı sökülecek ve iyileştirme burada başlayacak. Yeniden yapılandırılmış havuzdaki en önemli değişiklik, binanın bodrumunda paylaşılan giyinme odaları olacaktır. Önceki kadın giyinme odalarının bulunduğu yerde sağlık ve erkeklerin yeni fitness merkezinin yerinde olacak. Yüzme havuzu küvetlerine ek olarak, tribünler, kayak kuleleri veya sosyal tesisler yeniden inşa edilecektir.

Şehir, yüzme havuzunu onarmak için 139 milyon CZK değerinde Ulusal Spor Ajansı'ndan (NSA) bir sübvansiyon aldı. Buna ek olarak, yönetim aynı zamanda çevre operasyonel programından bir Avrupa sübvansiyonu için çabalamaktadır ve Liberec bölgesinden destek sözü vermiştir.

“Sübvansiyon esas olarak spor tesisleri, yani 50 metrelik bir yüzme havuzu ve onunla ilgili her şey ile ilgilidir. İster kuleler, soyunma odaları ve aynı zamanda spor kulüplerini kullanacak diğer tesisler. NSA Šárka Prachařová'dan sübvansiyon durumu, stratejik kalkınma ve sübvansiyon için belediye başkan yardımcısı.