Liberec'teki yolsuzluk davasında polis, Šolka milletvekilini suçladı

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Liberec'teki evet temsilci kulübü, Šolce'i hemen istifa için Šolce'den istifa etmeye çağırdı. Kulübün zorluğunun uymayacağını söyledi. Geçen yıl, polis yolsuzluk davasının iki şubesinde sekiz kişiyi suçladı.

Šolc Diary n, polisin onu suçladığını doğruladı. Teknik yönetim ve bilgi teknolojisi yardımcısı, “Evet, ama cezai kovuşturmanın başlatılması konusundaki karara karşı şikayette bulunuyorum.” Dedi.

Daily N, Šolka'nın polis tarafından suçlanan LIF Co -Miroslav Kučera tarafından rüşvet verildiğini iddia etti.

LIF için çalışan N Solc, “Evet, yanımda, Miroslav Kučera da kovuşturuldu. Ne olduğunu bilmiyorum, çünkü ona 2022'de evet hareketi için finansal destek hakkında konuştuğumu biliyorum, ama rüşvet için bir kelime yoktu.” Dedi.

Şeffaf bir hesaba göre LIF, Šolc'un Liberec Konseyi için kendileri için koştuğunda 2022'de ANO hareketini sağladı. 2016'dan bu yana LIF, ANO, ODS ve Liberec Bölgesi Belediye Başkanı'na (SLK) ek olarak 2016'dan bu yana üç siyasi grubu destekledi.

LIF'de, 500'e kadar daire, ofis, dükkan ve parkın inşası da dahil olmak üzere N Nový Perštýn N geliştirme projesine göre, LIF'de en önemli olan birkaç büyük projeye sahip.

Šolce suçlamasının Belediye Binası Koalisyonu'nda ne olacağı henüz belli değil. Liberec Jaroslav Zámečník (SLK) belediye başkanı, “NCOZ'dan gelen bilgiler bu Çarşamba günü belediyeye geldi. Ertesi gün nedeniyle henüz bununla ilgilenmedik, çünkü evet hareketinin sorunla başa çıkmasını bekliyoruz.” Dedi. Geçen yıl, Belediye Başkan Yardımcısı Petr židek (ODS) bu davadan suçlandığında istifa etti. Aynı zamanda, ODS koalisyonun bir üyesi olmayı bıraktı.

Geçen yıl yolsuzluk davasında, polis iki şubede sekiz kişiyi suçladı. Šolce suçlamasının ne düştüğü henüz açık değil. İlk şube, kamu onarım alımına girerken yolsuzlukla ilgilidir. Soruşturmanın ikinci şubesi Yahudi, eski emlak yönetimi, spor ve spor altyapısı belediye başkan yardımcısı ile Liberec, kalkınma ve yatırım şirketi Syner grubu Petr Syrovátka yönetim kurulu başkanı ile ilgilidir.

Savcılık daha önce, bu bölümde, Liberec Belediye Binası'nın mülkiyet operasyonları ile bağlantılı olarak diğer kuruluşlar için fayda veya bilgi avantajı elde etmek için kamu işlevinin kötüye kullanılmasıyla ilişkili olası yolsuzluğu araştırdığını belirtmişti.

Geçen yılki ODS'den sonra, Liberec'teki koalisyon, Korsanlar olarak YES ile birlikte en iyi 09 ve KDU -čsl (SLK) ile Liberec bölgesi belediye başkanları tarafından kuruluyor. 39 temsili görevden 25'i vardır. Belediye seçimleri 2022'de 12 görevli bir grup SLK tarafından kazanıldı, ikincisi 11 temsilci ve üçüncü Liberec altı görevli insanlara açıktı. Dört temsilci, ODS ve SPD Won'dan sonra iki tanesi Korsanlar tarafından satın alındı.